HAKKIMIZDA

48.KURULUŞ YILINDAYIZ, GURURLUYUZ…

YÖNETİM KURULUMUZ

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

ALİ BAHADIR MİNİBAŞ (Genel Başkan)

1956 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da tamamladıktan sonra lisans eğitimi için Ankara’da bulunmuş, aldığı sevk ve idare/işletme eğitimi ardından İstanbul’da sırası ile reklam-halkla ilişkiler ve para-banka konusunda yüksek lisans eğitimi yapmıştır.
30 yıllık iş yaşamının son 24 yılı finans sektöründe geçmiş olup, bankamızda üstlendiği değişik kademelerdeki görevlerden sonra 2007 yılında Yapı ve Kredi Bankası’ndaki görevinden emekli olarak ayrılmış bulunmaktadır.

EMEL ERTUGAN (Başkan yardımcısı)

01.09.1951 tarihinde Çorlu'da doğdum.1975 yılında ODTÜ'den mezun olup,aynı yıl Bankamız Genel Müdürlük Otomasyon bölümünde Uzman Programcı olarak göreve başladım.1983 yılında Türk Bankacılığındaki ilklerden olan "Tele İşlem Şube Bankacılığı" çalışmalarında yer aldım.
1988 Yılında Bankamızın Bireysel Bankacılık kuruluş çalışmalarına "Network Kontrol Müdürü" olarak atandım. Aynı yıl Türkiye'de ilk ATM'nin "Tele 24" adı altında kuruluşunu yaparak Türk Bankacılık Sisteminin diğer bir ilkler çalışma grubunda yer aldım. Sonraki yıllarda “Elktronik Bankacılık ve Nakit Yönetimi” Bölüm Başkanı olarak görev yapıp, 2001 yılında Bankacılık faaliyetimi sona erdirdim. 2001- 2005 Yıllarında Finans Sektöründe "Artı Strateji Eğitim ve Danışmanlık" Şirketinde Proje Danışmanlığı görevinde bulundum

HÜSEYİN TALİ (Genel Sekreter)

01/01/1949  Dereli,Giresun doğumlu, 1971 Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. Bankaya 1967 yılında Ankara Yenişehir Şubesinde işe başlamak suretiyle girmiştir. Daha sonra Parmakkapı ve Adana Şubelerinde çalışıp, 1982-1986 yıllarında İskenderun Şube Müdürlüğü yapmıştır. 1986-1991 yıllarında Almanya Hamburg ve Köln’de Temsilci olarak çalışmış, 1992 yılı başında emekli olmuştur. 2006-2021 yıllarında Derneğimizde Kadıköy Lokal Müdürü ve Genel Merkezimizde İdari Müdür olarak görev yapmıştır. Evli, iki çocukludur.

MEHMET BOZOĞLU (Mali Sekreter)

65 yaşında, Kayseri doğumlu, Yüksek Okul mezunu.1973 Mayısta Bankada işe başlamış, sırası ile Pangaltı, Akaretler; Etiler, Tarlabaşı şubelerinde görev yapmıştır. Bankanın şube otomasyonu Teleİşlem'e geçmesi projesi doğrultusunda Genel Müdürlük Metod, Organizasyon ve Otomasyon Müdürlüğü emrine seçilen ekipte görev almıştır. Ekim 1982 tarihinden itibaren Genel Müdürlük bölümlerinde çalışmış, çeşitli projelerde görevde bulunmuştur. 8 yıl banka içi kurslarda, Banka Muhasebesi dersi vermiştir. 3 adet Banka muhasebesi  kitabı bulunmaktadır.
1990 yılında Haberleşme ve Telekominikasyon yönetmeni olarak atanmış, 1999 Ağustosta aynı görevden emekli olmuştur. 3 kız çocuk babasıdır.

CENGİZ GÜNDEŞ (Üye)

1961 yılında Manyas / Balıkesir' de doğdu.İlk, Orta ve Lise eğitimini Bandırma'da aldı.
Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi Ekonomi' de, Yüksek Lisansı İstanbul Üniversitesi İşletme' de tamamladı.
1986 yılında Yapı Kredi Karaköy Şubesinde işe başladı.1988 yılında Genel Müdürlük Organizasyon yönetimine geçti. Organizasyon ve Operasyonlar yönetimlerinde 18 yıl kesintisiz çalıştı. 2006 yılında Koçbank ile birleşme sonrasında yeni oluşturulan Şube Ağı Geliştirme yönetiminde 6 yıl, Emlak yönetiminde de 9 yıl çalıştı.
2020 yılı sonunda emekli oldu. Evli, 2 kız babası ve İstanbul'da yaşıyor.

GÜRNİSA AYSEN BARTIN (Üye)

1950 Yılında İstanbul’da doğmuştur. Üsküdar kız lisesi mezunudur. 20/10/1969 tarihinde Yapı Kredi Bankası Bahçekapı şubesine memur olarak katılmıştır..
Daha sonra 4. Levent şubesi, Taksim şubesi, Bahçekapı şubesi, Kadıköy şubelerinde şube müdürü olarak görev yapmıştır. Kadıköy bölgesinde ticari bankacılık koordinatörü olarak görevine devam etmiştir.
30/09/1991 tarihinde emekli olarak tekrar 01/10 1991 tarihi itibarı ile görevine sözleşmeli olarak devam etmiştir. 29/08/2003 tarihinde bankamızdan emekli olarak ayrılmıştır.
Bankadan emekli olduktan sonra Yapı ve Kredi bankası Kadıköy şubesi sosyal yardımlaşma derneği yönetim kurulunda görev yapmıştır.
16/10/2021 tarihinde dernek genel merkez yönetim kurulunda göreve başlamıştır.
 Evli ve iki çocukludur.

NECATİ GÜNDAY (üye)

20 03 1951 Çamlıhemşin Rize doğumlu, 1974 İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. Bankamıza 1973 yılında Sofular Şubesinde memur olarak başlamıştır. Askerlik sonrası 1976 -1980 arası Çemberlitaş Şubesinde çalışmıştır. 1981-1997 arasında sırasıyla Sefaköy, Şehremini, Çemberlitaş, Zincirlikuyu, Elmadağ, Gayrettepe Şube Müdürlükleri yapmıştır. 1997-2001 yıllarında Gayrettepe sahası Ticari Koordinatörü olarak çalışıp, 2001 yılında emekli oldu. Evli, bir Kız bir Erkek çocuğu vardır. Halen Özel bir Şirketler Grubunda Yönetici olarak çalışmaktadır.

HÜSEYİN KAYA (Üye)

Erzincan 1955 evli  , ilk , orta , lise, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul'da tamamladı.1973 yılında 1999 yılına kadar Yapı Kredi Bankası' nda çeşitli kademelerde görev aldı.1999 yılında emeklilik sonrası özel bir bankada Ticari Bankacılık Yöneticisi  olarak çalıştı.2004 yılından beri kendi işi ile iştigal etmektedir.

İLKNUR ÖZEL (Üye)

1964 yılında Bozüyük/Bilecik te doğdum.  Uludağ üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  İşletme Bölümü’nden mezun oldum.1986 yılının Ekim ayında Yapı ve Kredi Bankası’nda çalışmaya başladım. Bözüyük  ve Merkez şubelerinde  çalışmamın akabinde;1989 yılında Genel Müdürlük Eğitim bölümünde görev yapmaya başladım ve aynı süreçte teknik ve beceri eğitimleri verdim.1995 yılında şubeye dönerek müdür yardımcısı olarak çalışmaya başladım.1999 yılında Ataşehir şubesinde şube müdürü oldum. Akabinde Akmerkez, Nişantaşı ve Bağlarbaşı Şubelerinde müdürlük yaptım. Şube çalışmalarım esnasında da eğitim vermeye devam ettim.2007 yılında emekli olarak ayrıldım.Evliyim ve bir kız çocuğu annesiyim.

NEDİM TEZOĞLU (Üye)

1965 Saray/Tekirdağ doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Saray'da tamamladıktan sonra, 1982 yılında girdiğim İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1986 yılında mezun oldum. Öğrencilik dönemimin son iki yılında ve sonrasında, Bankamızda göreve başladığım 1990 yılına kadar Serbest Muhasebe bürosu çalıştırdım ve muhasebecilik yaptım. 1990 yılından, emekli olduğum Mayıs 2014 tarihine kadar sırasıyla, Feriköy, Gümüşsuyu, Dolapdere, tekrar Gümüşsuyu, Kasımpaşa, Ortaköy, Beşiktaş Ihlamurdere ve Tavukçuyolu şubelerinde çalıştım. Evliyim ve İstanbul'da yaşıyorum

NUR UĞUR (Üye)

1966 Adana doğumluyum. İlk,orta ve lise tahsilimi İstanbul da tamamladım. Uludağ Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldum.1 Kasım 1987 de Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürlük İhracat Servisinde göreve başladım. Koç Bank ile YKB  Entegrasyonu sonrasında Bt ve Operasyon Yönetiminden Dış Ticaret Müdürü olarak görev yaptım. 2016 Ocak ayı itibariyle Atatürk Hava Limanı Serbest Bölge Şubesine Operasyon Şube Müdürü olarak atandım ve 31 Temmuz 2019 itibariyle kendi isteğimle emekli olarak ayrıldım. Evliyim, İstanbul'da yaşıyorum. Üniversitede eğitim gören bir oğlum var.

Görevi sırasında vefat eden
Genel Başkanımız

EROL YAMAN

07/05/1946 İstanbul doğumludur. 1964 yılında İstanbul Atatürk Lisesi, 1970 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 01/12/1973 de Y.K.B. Teftiş Kuruluna Stj. Müf. Mv. olarak katılmış, 1986 yılında Baş Müfettiş olmuş, 1985 yılında Teftiş Kurulu Başkan yardımcılığına yükselmiştir. 1987 Yılı Ekim ayında Sirkeci Şb Müdürü, 1990 Yılında Bahçekapı Şb müdürü olmuştur. 1994-1999 yıllarında Beyoğlu Bölge Müdürü olarak çalışmış ve Eylül 1999 da Bankadan ayrılmıştır. Halen Serbest olarak çalışmaktadır. Evli ve bir çocukludur.

Vefat tarihi: 01/05/2013

Görevi sırasında vefat eden
Genel Sekreterimiz

SAFVET MEREY

01.04.1947 Tarihinde İstanbul’da doğmuştur.1966 Bakırköy Lisesi, 1970 Ö.G.Y.İ.T.O dan mezun olmuş 01.08.1973 de Y.K.B Teftiş Kuruluna stj. Müf.Mu. olarak katılmış 1986 yılında müfettiş olmuş , 1988 yılında Eskişehir Şb. Müdürü , 1992 Tahtakale Şube Müdürlüğü 1994 te Osmanbey Şube Müdürü olup, aynı şubeden 1999 mart ayında emekli olmuştur.
2001 ila 2008 yılları arasında Dernek Yönetiminde Genel Sekreter olarak görev almıştır.

01/06/2009 tarihinde yakalandığı hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılmıştır.

ARİF NAZLIOĞLU (Genel Sekreter)

21.06.1946 Tarihinde Ankara’da doğmuştur. İlk, orta ve Lise tahsilini yenimahalle/Ankara da, yüksek tahsilini Kadıköy Mühendislik ve Mimarlık Özel yüksekokulu(1965-1966) Zafer Mühendislik ve Mimarlık özel Yüksekokulu (1967-1968) mimarlık bölümünde okumuş,1968-1970 yılları arasında Genelkurmay Merkezi Haber Alma Daire Bşk. vatani görevini yapmıştır.1970-1972 yılları arasında  Eskişehir/Ankara Kızılay şubesinde çalışmış, 1972 yılı Ocak ayında Y.K.B Elektronik Hsp.merkezinde Computer sistem uzmanı olarak göreve başlamış sırasıyla İstihbarat Mali Tahlil Uzman Yrd.ve Uzmanlık, Genel Md.Krediler 2.müdürü ; insan kaynakları bölümünde Md. Yrd. ve Müdürlük görevinde bulunmuş, 1999 yılında insan kaynakları Bölge Grup Yönetmeni olarak emekli olmuştur. Evli ve bir çocuk sahibidir.2001 - 2008 yılına kadar Dernek Yönetim Kurulunda vazifeli üye olarak görev almış, 31.05.2008 den itibarende Genel Sekreter olarak görevini sürdürürken 06/06/2018 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

TURGUT GÖZÖREN (Yedek Üye)

02.07.1952 tarihinde İstanbul'da doğdu. Lise eğitimini İstanbul Atatürk Erkek Lisesinde tamamladıktan sonra 1972 yılında YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. Beyoğlu Şubesinde memur olarak göreve başladı. Bankada çalıştığı süre içerisinde yüksek tahsiline devam ederek İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletmecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Yedeksubaylık sonrası Şişli Şubesinde görev yaparken, 1982 yılında Genel Müdürlük Metod Organizasyon ve Otomasyon Bölümüne II. Müdür olarak atandı. 1986 yılında Otomasyon Bölüm Başkanı, 1989 yılında Karadeniz Bölge Müdürü, 1993 yılında Satın Alma ve Arşi Bölüm Başkanlığı görevlerini üstlenmiş ve 2001 yılı Nisan ayı itibariyle sözleşmeli olarak devam ettiği görevinden emekli olmuştur. Evli ve bir çocuk babasıdır.

AYŞİM TÜREGÜN (Yedek Üye)

MUSTAFA ONAT   (Yedek üye)

NEFİYE YEŞİM ATABEY (Yedek Üye)

1970 İstanbul doğumluyum.Bir Yapı Kredili babanın çocuğu olarak 1987 yılında Bilpa ailesine katıldım.
01.07.1988 tarihinde Yapı Kredi bünyesinde ülkemizde bir ilk olan Bireysel Bankacılık yönetimi Maslak lokasyonunda göreve başladım.
Bankamızın çeşitli yönetimlerine bağlı olarak Üye işyeri ve Kredi Kartları ürünleri ağırlıklı olmak üzere yöneticilik görevlerinde bulundum.
Hizmet sürem içerisinde şube ve bölgelere yönelik uzmanlık alanlarımda eğitmenlik görevlerini üstlendim.
03.07.2017 tarihinde 30 sene hizmet ettiğim bankamızdan emekli oldum.
Evli ve bir kız annesiyim.

SELMA KASAP (Yedek Üye)

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri

BİRSEN ŞENER (Başkan)

HALİL TAŞDELEN (Üye)

01/06/1948 Kütahya doğumluyum. 1966 yılında Ankara Maliye Okulundan, 1977 yılında da Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 1966-1978 yılları arasında Maliye Bakanlığının çeşitli Kademelerinde çalıştıktan sonra 1978 yılında memuriyet görevinden ayrıldım. 1978-1981 yılları arasında İstanbul’da serbest Avukat olarak çalıştıktan sonra Bankamızda Mali Danışman olarak görev aldım. 1981-2011 döneminde 30 yıl süre ile yürüttüğüm bu görevden Şubat 2011 de ayrıldım. Halen  İstanbul Barosuna bağlı olarak serbest Avukatlık yapmaktayım. Evli ve bir erkek çocuk babasıyım.

MEHMET BOL (Üye)

Görevi Sırasında Vefat Eden Denetim Kurulu Üyemiz;

M. CEVAT TORGAN (Başkan)

1950 Ordu Doğumlu, evli ve bir çocukludur. İstanbul İktisadi ve Tic. İlimler. İşletme-Muhasebe bölümü mezunudur. 1973 yılında Genel Muhasebe Bölümünde göreve başlamış, çeşitli görev kademeleri sonrası 1999 yılında Yönetmen olarak Emekli olmuştur. Müteakip yıllarda çeşitli bankalarda bütçe ve planlama müdürü olarak görev yapmıştır.Denetim Kurulu Başkanlığı görevi esnasında 15.07.2021 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri

AZİZ DUR (Yedek Üye)

10.01.1953 Giresun doğumluyum.01.03.1973 Tarihinde Yapı Kredi Bankası Ziya Gökalp Şubesinde işe başladım.1976 yılında A.İ.T.İ Akademisi Ekonomi Maliye bölümünü bitirdim.1977 yılında Balat Şubesinde,1979 yılında Topkapı şubesinde 1981 yılında Levent Şubesinde ve 1985 yılındada Mali Tahlil İstihbarat bölümünde çalıştım.1998 yılında Birim Müdürü olarak emekli oldum.Sırasıyla Koçbank,Yapı Kredi Leasing,Citiybank ve Türkishbank da çalıştıktan sonra Ağustos 2016 yılında iş hayatımı sonlandırdım.Yapı Kredi Mensubu olmanın gururuyla yaşamımı sürdüreceğim.

EKREM ORAL (Yedek üye)

KEMALETTİN İMAMOĞLU(Yedek Üye)