KÖŞE YAZILARI

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Geleneksel haberleşme araçlarının yerlerini dijital alternatiflerine bıraktığı ve bu dijitalleşmenin her yaştan hepimizi etkisi altına aldığı bir dünyada yaşıyoruz. Eskiden sevdiklerimizin özel günlerinde özenerek yazıp attığımız kartlar yerini WhatsApp, Instagram, Facebook ve Twitter gibi mecralardan yazdığımız kutlama mesajlarına bıraktı. Gazete bayilerinden, aldığımız, dergiler, gazeteler, tek kanallı televizyonumuz… 30-40 yıl öncesi ile karşılaştırdığımızda görüyoruz ki dijital dünyanın etkisinden kaçabilen sayılı klasik iletişim araçlarının bile artık günleri sayılı.
Emekli Derneği olarak biz de gelişmelere ayak uydurduk. Web sitesi oluşturmak, Facebook ve Instagram hesapları açmak gibi adımlar atarak üyelerimizin yeri geldiğinde mutluluğunu yeri geldiğinde üzüntüsünü paylaştık. Birbirimiz ile olan iletişimizin sık ve sürekli olmasını sağlamaya çalıştık, çalışıyoruz.
Hayatımızı kolaylaştırmakla birlikte dijital dünya özgürlük alanlarımızı genişletti. Bir kişiyle, kurumlarla veya toplulukla yüz yüze olsak belki de haklı olarak söylememeyi tercih edeceğimiz cümleleri söyleme kolaylığı ve cesareti de tanınmış oldu. Tabii ki bununla birlikte de mevcut yasa ve etik kurallar çerçevesinde denetlenmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bunun için de devletler sosyal medyanın kuralsız bir alana dönüşmemesi için gerekli önlemleri aldılar. Sosyal medya kullanımıyla ilgili yaptırımlar güncellendi. Ülkemizde de sosyal medya platformlarında görülen ŞAHSİ ve HÜKMİ HAKARET, İFTİRA, BASKI KURMA, KİŞİSEL DÜŞÜNCELERİ KARŞIDAKİ KİŞİ VEYA KİŞİLERİN HAKLARINI GÖZ ARDI EDEREK KULLANIMI VE PAYLAŞILMASI v.b. hakkında yasal yaptırımlar mevcuttur.
Dernek Tüzüğümüzün 4. Maddesi gereği Dernek ve Yöneticiler aleyhine hakaret, aşağılama, küçük düşürme çabası, asılsız ve kurum imajını zedeleyecek ithamlarda bulunmanın hukuki yaptırımı olacağını siz değerli üyelerimize hatırlatmak isteriz.
Yapı Kredi emekli arkadaşlarımızın sosyal medya kullanım etiğinin farkında olduğunu biliyoruz. Eksik ve hatalı gördükleri konularda eleştirilerini, önerilerini sevgi ve saygı çerçevesinde dile getiren paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğine ve polemiğe girmeden saygın kişilere yakışır şekilde Sosyal Medya Araçlarını kullanılacağına olan inancımız tamdır.

Sağlıklı, huzurlu, mutlu günler dileriz.
Saygılarımızla,
Yapı Kredi Bankası A.Ş. Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu

Web:https//:www.ykbemeklileridernegi.org
Facebook: YKB Emeklileri;Yapı ve Kredi Bankası Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği