BANKAMIZIN 75.YILI DERNEĞİMİZİN 44.YILI KUTLU OLSUN

Değerli Üyelerimiz ;                                                                                     06.09.2019

Bankamızın 75. Derneğimizin 44 .Yıldönümü Kutlama ve Bilgilendirme Duyurumuz.

Birlikte olmamızı , yeni dostlukların temelini oluşturan bu geniş ailenin birer ferdi olan bizleri bir araya getiren Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin 75.yılını kutlarız.

09.09.1975 yılında kurulan derneğimizin kuruluş amacı ;
  ‘’ Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. den emekli olmuş olanlarla,
Bunların dul, yetim ve öksüzlerin bir çatı altında toplamak , üyeler arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, sorunların çözümüne yardımcı olmak amacıyla kurulan bir HAYIR DERNEĞİ ‘’ olan amacı için  44 yıldır üyelerinin hep yanında olmuş ve olmaktadır.

Dernek amacına yönelik olarak 2006 yılından bu güne kadar ;
  • 1511 Kişiye  1.203.672  TL    Burs Yardımı,
  • 1450 Kişiye     807.340   TL   Sosyal Yardım,
  • 1320 Kişiye     418.685 TL     Eğitim Yardımı,
  • 105 kişiye          43.551 TL     Vefat Yardımı,
Yapılmıştır.

Dernek bu faaliyetlerini gerçekleştirmek için 6458 üyesinden 2016-2019 yıllarında  aylık 8 , 9 ve 10 TL lik aylık aidatlardan , bağış ve faaliyetlerden elde edilen gelirlerle yapmaktadır. İstanbul Genel Merkez  başta olmak üzere Kadıköy , Ankara , Adana, İzmir ,Bursa , Antalya Şube ve temsilciliklerinde görev yapan yönetim ve denetim kurulu üyelerimiz gönüllülük esasına göre görev yapmakta , hiçbir nam ve ad altında ücret ödemesi olmaksızın görev yapmaktadırlar.

18.05.2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 7143  sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması  ile bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına  ilişkin Kanu’nun 23.maddesi ile , 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na ek 18.madde ilave edilmiş olup, maddenin 1.fıkrası ,
’Sosyal Güvenlik Kurumu’nca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara , ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık almak şartıyla Ramazan ve Kurban bayramında 1000 er TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir.’’ Hükmü gereğince SGK tarafından kendi emeklilerine bayram ikramiyesi  yapılmıştır.
Maddenin 7.fıkrası ‘’ Bu madde kapsamında yapılacak ödemeleri karşılamak amacıyla . gerekli olan tutar , yazılı talebe istinaden ayrıca fatura aranmaksızın Hazinece Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ödenir. Denilmektedir.

İlgi kanuna göre Özel Banka Emeklileri kapsam dışı tutulduğu için Bayram ikramiyesi ödemeleri yapılamamıştır. Kanun nazarında özel ve kamu banka emeklileri ayrımı yapılmış olup, Anayasa’ya aykırı olan bu durumun düzelmesine ve hak mağduriyetinin giderilmesine yönelik olarak;
  • Derneğimizin yönetimde ve üye olduğu Özel Banka Emeklileri Dernek Platformu nezdinde , grubu bulunan siyasi parti grup başkanlarına, Meclis Başkanlığı’na ve Cimer’e ayrı ayrı mağduriyetin giderilmesine için, Kanunun düzeltilmesine yönelik olarak dilekçeler verilmiştir.
  • Hak mağduriyeti konusunu gündemde tutmak için muhtelif TV kanallarında canlı yayın ve röportajlarda bulunulmuştur, sosyal medyada ve yazılı basında gündemde tutulmaya devam edilmiştir.
  • Bu tür eylem ve girişimlerden bir ilerleme kaydedilememesi neticesinde ilgili muhataplara ihtar çekilerek yasal yollara başvuru yapılmıştır.İlgili süreç takip edilmekte olup, gelişmeler tarafınıza aynı şekilde ve resmi iletişim kanalları aracılığıyla bilgilendirme yapılacaktır.

Bu vesile ile konunun çözümü için yasal yollar dışında şahsi ve grup bazında oluşturulacak eylem ve söylemlerin dışında bulunacağımızı kamu oyunun dikkatine sunarız.

Dernek amacına yönelik olarak 44 yıldır faaliyette olan derneğimizin bugünlere erişmemizi sağlayan yaklaşık 6458 üyemize sonsuz teşekkürlerimizi iletiriz.

Saygılarımızla,

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.
EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
6.09.2019
Diğer Duyuru Başlıkları
Adana İlimiz Yeni Anlaşmalı Sağlık Kurumları 8.08.2019 SAĞLIK İŞLERİ HK.VAKIF DUYURUSU: 26.07.2019 TEMMUZ-ARALIK, 2019 YILI EMEKLİ MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU 4.07.2019 ŞUBELERİMİZİN 2019 TATİL DÖNEMİ 21.06.2019 BAYRAM İKRAMİYESİ 9.05.2019 ANTALYA TEMSİLCİLİĞİMİZ AÇILDI. 7.03.2019 25/12/2018 Sosyal Medya Duyurusu 25.12.2018 2000 Yılı sonrası Emeklilerinin Maaş İntibakı umudu kalmadı... 22.12.2018 Vakıf Mensuplarının SGK’ya devri 22.12.2018 YKB Acıbadem Huzurevi Yeniyıl ziyareti 19.12.2018 Dernek üyeliğinde 25.yılını dolduran 9 arkadaşımıza plaketleri takdim edildi. 29.11.2018 Bakmakla Yükümlü Olunan Kişi başvuru 22.10.2018 BAYRAM İKRAMİYELERİ 8.10.2018 Bayram ikramiyesi ödemesi hakkında duyurumuz 19.08.2018 Bayram İkramiyesi ödeme sonrası Duyurumuz 12.06.2018 Bayram İkramiyesi ödeme öncesi Duyurumuz 11.06.2018 Genel Sekreterimiz Arif Nazlıoğlu nu kaybettik 6.06.2018 ÜYELERİMİZLE 2018 SOHBET BULUŞMASI 6.02.2018 26 TEMMUZ 2017 EMEKLİLER PİKNİĞİ 27.07.2017 ACI KAYBIMIZ 29.04.2017 EMEKLİLERİMİZE PROMOSYON VERİLECEĞİ 4.04.2017 KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA KOÇ VEFATININ 1.YILINDA ANILDI 21.01.2017 GÜN İSİMLERİNİN ANLAMLARI 9.01.2017 KURUCU ÜYEMİZ ŞÜKRAN AKYEL'İ KAYBETTİK 29.12.2016 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YENİ DÖNEM 27.12.2016 DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU KİTABI 15.12.2015 İstanbul’da Bir Maris Akşamı 27.11.2015 Yapı Kredi Bankası Emeklileri Anlaşmalı Sağlık Kurumları 6.11.2015 KOÇ AİLEM KARTI’nı tüm emekliler kullanabilecek 11.09.2015 Değerli Yapı Kredili arkadaşlarım; Değerli Emeklilerimiz; 9.09.2015 Genel sağlık sigortası açısından bakmakla yükümlü olunan kişiler 15.05.2015 Tüketicinin korunması hakkındaki 6502 sayılı kanun uygulaması 10.05.2015 Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Emeklileri Derneği'nin Acı Günü 1.05.2015